Cap a on anem?

Després d’un mes i mig treballant a un Centre de Recursos em sembla que ja començo a recollir les meves primeres impressions. En el dia a dia del món educatiu hi ha milions de maneres de fer, línies pedagògiques, grans referents, projectes on participar, activitats on col.laborar…però el més important de tot, és saber cap a on anem.

Cap a on anem implica definir la línia de treball d’un centre, i un centre evidentment, ve definit pels alumnes, famílies i mestres. No podem tenir milers de fronts oberts, tots ells sense tancar. Cal apostar cap a un canvi, de moment, només en serà un, però hi apostarem fort i de valent.

Tots els canvis impliquen temps, constància, dedicació, esforç, treball en equip… no podem pretendre fer un canvi a l’aula i en 3 dies ja rebre’n resultats. Això passarà, però no sortirà més enllà de les parets de la teva aula. Però no és aquest el tema, cal anar més lluny, fer extensiu aquest canvi a totes les aules i fer-ho avui, demà i l’any que ve i després, valorar si val la pena, si aquest era el camí, si hem obtingut bons resultats…

Hi ha molts tipus de canvis, tots ells, sempre cap a una línia metodològica: podem treballar per projectes, per centres d’interès, per temes, amb llibres, sense llibres, podem tenir horari o no, fer plàstica en anglès, treballar per racons, fer grups internivells, treballar amb les famílies a l’aula però al final…tot és un canvi. Només en podem triar un, i un cop el tinguem triat i interioritzat, podrem triar-ne un altre. O potser, ja no ens doni temps.

El mestre que ensenya, no garantitza que l’alumne aprèn però si l’alumne és qui ensenya, això vol dir que haurem fet molt bona feina.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s