Sensacions a un Centre de Recursos

Aquest any, des del Centre de Recursos tinc una doble sensació: per una banda, em sento distant. Distant als centres, distant als alumnes, a les aules…i per altra banda, em sento propera. Propera a tot arreu, als mateixos centres, als alumnes…

Aquesta feina em permet tenir una visió global dels centres, conèixer moltíssimes experiències, aprendre de grans professionals, prendre notes d’idees i plantejaments innovadors i molt efectius…em permet definir quin és el meu model educatiu, al qual li vaig donant forma dia a dia.

Per altra banda, quan visito els centres, per moments, em sento part de cadascun d’ells, però, quan marxo, em torno a sentir desubicada pensant: d’on vinc i cap a on vaig?

És una sensació difícil d’explicar amb paraules però la sento. Sento que em vaig enriquint de tot el que veig i visc i de cada espai, m’emporto allò que m’agrada.

Te n’adones que més que un centre de recursos ets qui pot generar la xarxa entre centres per tal que els recursos dels quals disposen, puguin ser intercanviats i utilitzats a diferents centres. Al principi et preguntes: i jo hauré de saber de tot? doncs no, no cal. El que sí que és necessari és tenir l’habilitat de detectar els especialistes de cada temàtica per tal de posar-los en contacte amb aquells altres que tinguin una demanda.

Passat els mesos, veig que acabo sent com la part de darrera d’un gran teatre. Prepares l’obra i els protagonistes són els centres, els mestres, els alumnes, les famílies…tu només els has donat un cop de mà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s